Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Online motiváció coaching

online-coaching-motivation.jpgAz online motiváció coaching (skype, webex, meet vagy zoom) felfogható egy egyszemélyes, testre szabott ösztönzési minitréningnek. A coaching után lényegesen jobban tudja majd ösztönözni munkatársait, vagy a projekt tagjait. 
 


 

1. Mennyi ideig tart "egy" online coaching? 

Attól függ... Attól függ, hogy mire van szükség. Függ attól is, hogy a coachee mennyi időt szán rá, és természetesen a költségkeret is erősen befolyásolja az időtartamot. 
 
1.1. Lehet az időtartam 4 óra. A négyórás időtartamban tudunk tartani egy egyszemélyes "minitréninget", és a 4-órás coaching már tartalmaz gyakorlást, konkrét motivációs helyzetet és a feladatmegoldás elemzését. 


1.2. Lehet a coaching időtartama 8 óra. Például 4+2+2 óra szerkezetű vagy 4+2+1+1 vagy 4+1.5+1+1+0.5 (stb.) bontású 8 óra.

A 4-óráshoz képest mivel, mennyiben több a - mondjuk 4+2+2 órából összeálló - 8 órás coaching? Mi történik a "plusz" órákban? A konkrét példában (amely csak példa) mi történik a "plusz" 2+2 órában?
Túl vagyunk a 4-órás minitréningen és gyakorláson. A coachee-val az első "plusz 2 órában" felkészülünk konkrét, ösztönzési készségeket igénylő munkahelyi helyzet(ek)re. A felkészülést követően a
coachee a munkahelyén kipróbálja magát éles helyzet(ek)ben. Kipróbálja az eltervezett stratégiát, viselkedést. Ha tudjuk, online követjük a coachee-t ezen bizonyos helyzetben, ha nem, akkor megvárjuk a coachee beszámolóját.
Majd feldolgozzuk, értékeljük a coachee viselkedését, kommunikációját. Holisztikusan, de természetesen az ösztönzési hatásra, a coachee által ösztönözni kívánt másik fél vagy felek motivációjára fókuszálva.
Aztán gyakorlunk újra, hiszen Lionel Messi sem egyszer gyakorolta a szabadrúgást. 
Tehát még egyszer, vagy még kétszer, a coachee a munkahelyén vagy projektcsapatában nekiveselkedik egy ösztönzési kihívásnak. Előtte persze felkészülünk. Közösen mindent átgondolunk. Facilitáljuk az átgondolás folyamát. Az esetek (csak saccolunk) 70%-ban olyanok vagyunk, mint az Anyuka, aki nem azt mondja a gyerekének, hogy vigyél kesztyűt, hanem megkérdezi, hogy tengerszint felett milyen magasra mentek a hegyen? Tényleg!? És ott hány fok lesz? ...... Nagyon gyakran kérdésekkel vezetjük rá a coachee-t arra, hogy a coaching folyamat első részében elsajátítottakat, hogyan ültesse át ösztönzési gyakorlatába. Azaz folyamatosan mellette állunk és támogatjuk abban, hogy a legjobbat hozza ki magából, használja erőforrásait és ezzel a legjobbat, legtöbbet hozza ki az embereiből. Aztán ismét értékelünk, fránya módon őszinte tükröt tartunk. 


 

 

2. Mennyibe kerül az online motiváció coaching?

A motivációs coaching díja a közös munka időtartamától függ.
Például:

a) 4-órás coaching: 249.000 Ft+áfa.

b) 8 órás (mondjuk 4+2+2 órás) coaching: 499.000 Ft+áfa.
 3. Hogy jutunk el az első online coaching-ülésig?

Tételezzük fel, hogy Ön mindig jobb és még jobb akar lenni mint munkatársait eredményesen ösztönző vezető vagy projektmenedzser. 
Tételezzük fel, hogy szívesen venne igénybe motivációs coachingot. 
Tételezzük fel azt is, hogy nem véletlenül olvassa ezeket a sorokat, 
kollégája vagy a HR ajánlása alapján tiszteli meg figyelmével a honlapunkat, vagy azért, mert Ön volt már tréningünkön, vagy már volt stresszmenedzsment coaching, vagy prezentációs technika coaching stb. ügyfelünk. Tételezzük fel azt is, hogy Ön szerzett jóváhagyást, kaphat coachingot. Vagy Ön a döntéshozó.  

Kérjük hívjon fel, (+36209342760). Ha nem ismerjük egymást, hadd mutatkozzunk be, beszélgessünk arról, hogy miben tudunk (ha tudunk) segíteni, egyúttal készséggel megválaszoljuk a coaching-folyamattal kapcsolatos kérdéseit. 
Tételezzük fel, hogy 
a telefonos beszélgetés során jól alakult a "kémia", érdemesnek talál a bizalmára. Mi a következő lépés?
Kérünk egy kitöltött jelentkezési lapot. A jelentkezést visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérő levelet. A coaching díj jóváírását követően pedig az egyeztetett időpontban mindkét fél leül a saját webkamerás gépe elé, és máris indul a coaching.