Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motiváció coaching, ösztönzési coaching

motivacio-coaching.jpgA motivációs (ösztönzési) időtartama, ára, a jelentkezés módja és a coaching helyszín:
 

 

 

1. A motivációs coaching időtartama 

Az időtartam egyeztetendő. Tudni kell, hogy mire van szükség. Mindenki szeretne még jobban ösztönözni, de lehet, hogy valaki most kapta meg egy 20 fős csapat vezetését. Lehet, hogy valakinek adott egy "lusta" (pontosabban annak tűnő) munkatársat az élet, akit nem lehet kirúgni, mert a hölgy az elnök-vezérigazgató  kedvese. Tudni kell, hogy mennyi idővel tervez maga a coachee, és a büdzsé is befolyásolja a coaching hosszát. 

 

 
1.1. Ha a büdzsé nagyon feszes, gyakori időtartam a 4 óra. Négyórás időtartamban tudunk tartani egy "minitréninget", és a 4-órás időtartamú coaching már tartalmaz gyakorlást, konkrét motivációs helyzetet és a feladat megoldása közben tanúsított ösztönző - vagy éppen kevésbé lelkesítő - magatartás elemzését. 


1.2. Lehet a motivációs coaching 8 órás.
A 8 óra időbeli bontása pedig a coaching szükségletet, a coachee igényeit követi. Lehet, hogy a 8 óra 4+2+2 órából áll majd össze. Vagy éppen az első 4 órát átlagosan 1 órás coaching ülések követik így a 8 óra 4+1+1+1+1 órákból áll majd össze. Vagy 4+2+2 óra bontású lesz a 8 óra.

A 4-óráshoz képest mennyiben több a - mondjuk 4+2+2 órából összeálló - 8 órás coaching? Mi történik a "plusz" órákban? A konkrét példában (amely csak példa) mi történik a "plusz" 2+2 órában?
A coachee-val az első 4-órás intenzív motivációs "minitréning" után az első "plusz 2 órában" felkészülünk konkrét, ösztönzési készségeket igénylő munkahelyi helyzet(ek)re. A felkészülést követően a 
coachee a munkahelyén kipróbálja magát éles helyzet(ek)ben. Kipróbálja az eltervezett stratégiát, viselkedést. Ha tudjuk, követjük a coachee-t ezen bizonyos helyzetben, ott vagyunk, bent vagyunk, mellette vagyunk, ha ez éppen nem célszerű, nem kívánatos, akkor megvárjuk a coachee beszámolóját.
Majd feldolgozzuk, értékeljük a coachee viselkedését, kommunikációját. Holisztikusan, de természetesen az ösztönzési hatásra, a coachee által ösztönözni kívánt másik fél vagy felek motivációjára fókuszálva.
Aztán gyakorlunk újra, még egyszer, vagy még kétszer. A coachee a munkahelyén vagy projektcsapatában nekiveselkedik egy vagy néhány ösztönzési kihívásnak. Előtte persze felkészülünk. Közösen mindent átgondolunk. Facilitáljuk az átgondolás folyamát. Gyakran olyanok vagyunk, mint egy Anyuka, aki nem azt mondja a gyerekének, hogy vigyél kesztyűt, hanem megkérdezi, hogy milyen magasra mentek a hegyen, hány fok lesz, mire lehet még szükséged. Ilyenkor a kérdésekkel rávezetjük a coachee-t a saját jó megoldásaira. Aztán ismét értékelünk. 

 

 

2. Mennyibe kerül a coaching?

A coaching díja a coaching időtartamától függ:

a) 4-órás coaching: 249.000 Ft+áfa.

b) 8-órás (pl. 4+2+2 órás) coaching: 499.000 Ft+áfa.3. Hogy jutunk el a coaching-ig?
Kérjük hívjon fel, (+36209342760). Ha nem ismerjük egymást, hadd mutatkozzunk be, beszélgessünk arról, hogy miben tudunk (ha tudunk) segíteni, egyúttal készséggel megválaszoljuk a coaching-folyamattal kapcsolatos kérdéseit. 

Tételezzük fel, hogy a telefonos beszélgetés során jól alakult a "kémia", érdemesnek talál a bizalmára. Mi a következő lépés?
Kérünk egy kitöltött jelentkezési lapot, amely jelentkezést visszaigazoljuk, és kiküldjük az ún. díjbekérőt. A coaching díj jóváírását követi az első találkozás.

 

4. Hol lesz az első coaching?
A helyszín jellemzően a Bobbio Hotel (1121 Bp. Béla király útja 47.) vagy lehet egy egyeztetett más helyszín is, ill. - bizonyos esetekben - a coachee munkahelyén egy tárgyaló.